LIBO Cup logotyp

Besök Lindesberg Arena


Om Lindesberg Arena

HELA BERGSLAGENS MÖTESPLATS

Lindesberg Arena byggdes år 2010 och är en multiarena.

Vardagar mellan 7.00-16.00 har gymnasieskolan Lindeskolan sina idrottslektioner här. Samtidigt som olika konferenser och möten sker i de fem konferenslokelerna. Tillsammans med Krydda Restaurang & Bowling ordnar vi med förtäring.

Lindeskolan har ett stark idrottscollege som har alla sina lektioner i och runt arenan. Här finns även kontor för idrottslärare och instruktörer. 

Föreningslivet i Lindesberg Arena

Klockan fyra kliver föreningslivet in i arenan. Vi har Lindesberg Volley damer som spelar i elitserien samt LIF Lindesberg herr som spelar i allsvenskan. Dessa två föreningar upptar den mesta tiden av våra två fullstora planer.

Vi törs säga att vi har norra europas finaste dojo med 500 m2 judomatta och en fantastisk panoramautsikt över Lindessjön. Här tränar riksidrottsgymnasiet i judo och Frövi Judo. Vi gästas ofta av landslaget och judoförbundet annordnar många av sina riksfortbildningar här. Vid större judomästerskap läggs det även matta på hallgolvet.

I gymnastikhallen, som ligger på entrèplan, har vi Stråssa GF med gymnaster som tävlar på elitnivå. Här finns också en klättervägg samt en hoppgrop med tumblingmatta. Förutom Stråssa GF så nyttjar Bergslagens klättersällskap samt Lindesberg AGF ytorna oftast.

Helger kan ni besöka oss för olika matcher, cuper, tävlingar, konserter, mässor m.m. På vår eventsida kan du hålla koll på våra nästkommande evenemang.

Tillsammans är vi Lindesberg Arena, hela bergslagens mötesplats.

Visste du att…

  • Lindesberg Arena har en yta på 8300 m2.
  • Det totala maxantalet personer som får vistas i arenan är 2500.
  • Med samtliga läktare inräknade har vi en plats för 1647 sittande.
  • Vi har tio stycken rullstolsplatser.
  • Restaurangen har plats för 160 personer.
  • Bowlingen har totalt åtta banor.

Läs mer på: http://www.lindesbergarena.se/